Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.05.2022.

16:20

"Federer planira da igra još jedan Vimbldon"

Rodžer Federer čini sve kako bi se do kraja ove godine vratio na teren

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Švajcarac je trenutno u fazi oporavka posle trostrukog operativnog zahvata na kolenu i kako stvari stoje, planira da zaigra ponovo u septembru, na Lejver kupu, a potom i na turniru u rodnom gradu, Bazelu.

Želja nekada najboljeg igrača sveta je da apsolutno spreman dočeka sezonu 2023. godine u kojoj planira da pokuša da osvoji makar još jednu grend slem titulu.

Rodžera nije bilo na terenu još od Vimbldona 2021. kada je poražen u četvrtfinalu od Poljaka Huberta Hurkača.

Njegov agent Toni Godsik je potvrdio da je na najboljem putu da se vrati na terene.

"On je trenutno baš tamo gde želi da bude što se tiče oporavka, ali nažalost, to zahteva određeno vreme. Igraće na Lejver kupu i na turniru u Bazelu. Može li dodati još koji turnir pre toga? Moguće je, ali pre će biti posle toga. Ne želi da se obaveže nekome prerano, pa da otkaže. Do Lejver kupa ima vremena, ako sve bude išlo kako treba sa rehabilitacijom, može da promeni odluku", potvrdio je Godsik.

U izjavi za Standard Sport rekao je i da je Rodžerova najveća želja da igra na Vimbldonu 2023.

"Neće žuriti. Moraće da bude sto odsto zdrav i zato radi naporno na treningu. Ne radi se samo o tome da bude dobro sa kolenima, već i da vrati muskulaturu i kondiciju. Znam koliko je ohrrabren trenutnim stanjem. Ne želim da budem u ulozi doktora, ali ono čemu se nadam u vezi njega je da ima dobar proces rehabilitacije ovog leta, zatim da igra pomalo na jesen kako bi sebi dao uvertiru za 2023. Da vidimo šta će se onda dogoditi. Pričao sam sa njim o tome. Prošle godine je na Vimbldonu igrao pratično na jednoj nozi. Mislim da bi voleo da igra još jedan Vimbldon. To mesto je bilo nešto posebno za njega", poručio je agent tenisera iz Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve