Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.05.2022.

18:10

Novak: Savršena nedelja, iznenadio sam sebe

Novak Đoković je blistao od zadovoljstva posle 38. masters titule u karijeri i šeste na turniru u Rimu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Savršena nedelja, iznenadio sam sebe
Foto: Profimedia

Srbin je u velikom finalu pobedio Stefanosa Cicipasa posle 96 minuta igre sa 6:0, 7:6 (5) i tako potvrdio da je u dobroj formi pred start Rolan Garosa za nedelju dana.

Novak je po završetku meča izneo utiske o igri i sedmoj pobedi protiv Grka u devet mečeva.

"Prijatno sam sebe iznenadio. Iako sam imao jasan plamn igre i strategiju, znao sam šta me očekuje sa druge strane mreže. Znao sam šta treba da radim, ali sam odigrao perfektan set. Posle toga, bilo je malo stegnuto početkom drugog seta, on je to iskoristio, u toj igri poen ili dva mogu da promene igru. Vodio je 4:1 i 30:40, meč je lako mogao da ode u treći set, ali sam uspeo da pronađem prave udarce u tom setu, uspeo da se vratim. Taj-brejk zam za inč bio bolji, bilo je gusto i stegnuto sa obe strane", kaže Novak.

Na pitanje kada je odigrao ovako dobro, nasmejao se.

"Juče sam igrao odlično! Fradim svoju formu poslednjih nekoliko nedelja. Kao i prethodnih godina znao sam da će moj najbolji oblik na šljaci doći nekako baš u ovo vreme. Nije moglo da stigne u bolje vreme, na ovom divnom turniru. Bila je to perfektna nedelja", dodao je Đoković.

Veoma je zadovoljan trenutnom formom.

"Savršena nedelja, kao i prošle nedelje u Madridu. Iako sam tamo izgubio u polufinalu, igrao sam odlično, gradim igru. Oduvek sam uživao da igram u Rimu, nadam se da će mi ovo biti pravi podstrek za Rolan Garos", zaključio je svetski teniser broj jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve