Nova vest
Tenis

Petak, 13.05.2022.

19:45

Novakov prvenac protiv Feliksa, za 13. polufinale Rima

Novak Đoković je izborio plasman u svoje 13. polufinale na Mastersu u Rimu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novakov prvenac protiv Feliksa, za 13. polufinale Rima
Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta je posle 129 minuta igre, u njihovom prvom međusobnom okršaju, pobedio devetog tenisera sveta, Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 7:5, 7:6 (1).

Bila je to pobeda od vitalne važnosti za Novaka - njom je obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste od ponedeljka i i 370. nedelju vladavine.

Bila mu je ujedno i 62. pobeda u Rimu i ukupno 999. u karijeri, tako da će u subotu u polufinalu igrati za veliki jubilej, 1.000 trijumf u karijeri.

Od početka je bilo jasno da će Kanađanin predstavljati dobar test za Novaka na devet dana od početka Rolan Garosa.

Agresivnih udaraca, snažnog servisa, trebalo je Novaku vremena da se privikne i da počne da čita servise, ali kada je ušao u ritam, sve je bilo drugačije.

Novak je na prvu prepreku naišao u petom gemu, kada je bio prinuđen da spašava jednu brejk loptu, potom smo videli dva gema bez izgubljenog poena za obojicu.

Na 4:3, Đoković je iskoristio prvu brejk loptu u meču za 5:3, ali onda je zastao.

Odigrao je najslabiji gem od početka meča, dozvolio Feliksu da vrati brejk i potom stigne do 5:5.

Na 6:5, nekako se stegla ruka Ožeu-Alijasimu, Novak je iskoristio drugu set loptu i posle 52 minuta igre došao do 7:5.

Morao je Novak da bude strpljiv i u drugom setu, da čeka svoj momenat.

I dočekao je u tom šestom gemu u kom se Feliks dugo vadio servisima.

Tri brejk lopte nije novak iskoristio, ali zato jeste četvrtu posle izuzetnog poena koji je završio milimetarski preciznim lob udarcem za 4:2!

Usledio je još jedan uzbudljiv gem, dve brejk prilike imao je kanadski teniser, ali je Novak sve to izdržao, potvrdio brejk i stigao do 5:2.

Imao je Novak prvu meč loptu na servis protivnika u osmom gemu, ali je Kanađanin uspeo da se izvuče servisom i smanji na 5:3.

I onda kao i u prvom setu, kada je na 5:3 servirao, Novak zastaje - Feliks sve vraća, dolazi do brejka za 5:4, a potom i izjednačenja na 5:5.

Došli su i do taj-brejka koji je Novak odigrao savršeno, dobio ga je sa 7:1.

Novak će u polufinalu od 19.30 odmeriti snage sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je sa 7:6 (7), 7:5 pobedio Denisa Šapovalova.

Sve detalje sa meča Novaka i Feliksa mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve