Nova vest
Tenis

Petak, 13.05.2022.

15:49

Drama od dva i po sata: Cicipas protiv Zvereva za finale Rima

Grčki teniser Stefanos Cicipas bez većih problema savladao je Janika Sinera sa 2-0 u setovima i plasirao se u polufinale ATP turnira u Rimu.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama od dva i po sata: Cicipas protiv Zvereva za finale Rima
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Stefanos Cicipas je rezultatom 7:6, 6:2 za oko 2 i po sata savladao Sinera i bez izgubljenog seta došao do polufinala u Rimu.

Tamo će se sastati sa Aleksandrom Zverevim, koji je takođe bez izgubljenog seta savladao Čileanca Kristijana Garina.

Cicipas je prvi set počeo veoma dobro i posle brejka i potvrde istog došao do vođstva od 3:0, da bi Siner pružio propisno dobar otpor i izjednačio na 3:3.

Na dalje nije bilo nekih preokreta i ušli smo u taj-brejk gde se Cicipas prosto bolje snašao i posle sat i po vremena osvojio prvi set.

U drugom je sve išlo dosta bolje po grčkog igrača, koji je sa 6:2 uspeo da trijumfuje i plasira se u polufinale gde će se sa Zverevim boriti za finale Rima.

Treba napomenuti da se finiš drugog seta odužio jer je usledila malo duža pauza nakon što je jednom navijaču na tribinama pozlilo i medicinska ekipa je morala da reaguje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve