Nova vest
Tenis

Sreda, 11.05.2022.

14:45

Nadal: Dižem formu, moram da igram još bolje

Rafael Nadal je bez većih problema izborio plasman u treće kolo Mastersa u Rimu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Dižem formu, moram da igram još bolje
Foto: Profimedia/Antonietta Baldassarre/Insidefoto/Sipa USA

Španac je posle 76 minuta igre pobedio 27. igrača sveta, Amerikanca Džona Iznera, 6:3, 6:1.

Rutinska pobeda tenisera iz Manakora koji je neposredno po završetku meča izneo utiske urađenim na terenu.

"Meč je počeo nešto lošije za mene nego što se završio. Napravio sam dosta grešaka na loptama koje nisu bile naročito teške. Imao sam i sreće da je on promašivao svoje, da nije iskoristio brejk prilike. Potom sam počeo da pogađam i sve je došlo na svoje mesto", kaže Nadal.

Nije želeo preterano da analizira trenutnu formu, jasno je da mu nedostaju mečevi da bi se vratio u željeni ritam za nastup na Rolan Garosu.

"Fokusiran sam isključivo na sebe. Uvek se trudim da nastavim, da idem poen po poen, da radim na terenu ono što je potrebno. Vežbaću narednih dana da budem još bolji", dodao je.

Njegov naredni rival je Kanađanin Denis Šapovalov koji ga je prošle godine u Rimu namučio, ali Rafa u pobedama vodi sa 4:1.

Prošle godine je presudio taj-brejk trećeg seta koji je Nadal dobio sa 7:3.

"Bio je to strašan meč, veoma težak. Imao sam dosta sreće tada. Moraću svakako da odigram dobro, mnogo bolje nego danas. Ovo je ipak još jedna pobeda, drago mi je što ponovo imam priliku da igram sa najboljim igračima na svetu. Morać da podižem igru na najviši nivo, videćemo da li ću biti u stanju to da uradim", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve