Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.05.2022.

17:30

Alkaras je čudo – titula u Madridu za sat vremena igre

Španski teniser Karlos Alkaras slavio je u finalu Mastersa u Madridu.

Izvor:

Autor:

Alkaras je čudo – titula u Madridu za sat vremena igre
EPA/Emilio Naranjo

Bolji u odlučujućem meču bio je od Aleksandera Zvereva rezultatom 2:0 (6:3, 6:1) za tek nešto više od sat vremena igre pred domaćim navijačima.

Ne postoji način na koji Alkaras nije osvojio poen, ali i na koji Zverev nije pogrešio. Nije najjasnije da li su ga naposletku koštale više duple greške ili one na mreži ili iz riterna. Nemački teniser je u pojedinim trenucima bio indisponiran i bilo je jasno da nema šta da traži u meču sa 19-godišnjim protivnikom.

Ubitačan je bio Alkaras sa osnovne linije odakle je imao višestruko više poena od protivnika, a sve bi to "začinio" maestralnim drop-šot udarcem iz forhenda koji, samo njemu svojstveno, ume da sakrije.

To je bila njegova 28. pobeda u sezoni i četvrta titula, pošto je bio najbolji u Rio de Žaneiru, Majamiju i Barseloni. Drugi je najmlađi teniser koji je osvojio dva Masters turnira iz serije 1000, a prvi na toj listi je Rafael Nadal koji je 2005. sa 18 godina slavio u Rimu i Monte Karlu.

Podsetimo, Španac je u dva dana uspeo da uradi nešto što nije niko do sada - u dva dana, na istom turniru, pobedio je Nadala i Đokovića, i to na šljaci. Bilo je u proteklih 15 godina još igrača koji su uspevali da naprave taj "dupli podvig", ali ne i na najsporijoj podlozi. Alkaras je sada toj listi dodao i Zvereva koji je navodno pre nekoliko godina izjavio da će Alkaras do 2024. biit među 10 najboljih na svetu.

Mladi teniser je to dobrano nadmašio, a sledeća stanica je trebalo da bude Rim od kojeg je u međuvremenu odustao. Moraćemo da se strpimo do Rolan Garosa.

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve