Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.04.2022.

20:10

Đoković: Ovo mi je baš trebalo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podelio je utiske nakon meča sa Miomirom Kecmanovićem.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: Ovo mi je baš trebalo
Starsrport/Serbia Open

On je savladao mlađeg zemljaka posle preokreta, a potencijalni rival u polufinalu biće mu bolji iz duela Hačanov – Monteiro.

"Levoruki teniseri su vrlo nezgodni. To potpuno menja taktički pristup. Monteiro je pobedio više mečeva ovde i igra dobro. Hačanov je već dugo u prvih 15, 20. Dosta je čvrst, dobro igra. Prodoran je, ima stabilan tenis. Pobedio me je u finalu Bersija pre nekoliko godina", rekao je Đoković.

Đoković je pobedio Đerea i Kecmanovića na isti način, posle preokreta i više sati borbe.

"Mislim da su ove dve pobede veoma značajne za mene, formu, osećaj. Nije moglo da se desi bolje. Dug meč juče, jedan, dva poena od poraza. Ovo mi je baš trebalo. Tražim svoju formu, svoju igru. Svaki dan je bolje", dodao je Novak.

Nakon duela sa Kecmanovićem, video se i sa bivšim trenerom Nikolom Pilićem.

"Niko je moj teniski otac. Izuzetno mi je zadovoljstvo videti ga. Nisam ga video nekoliko godina. Ne menja se čovek, kaže da igra tenis tri sata dnevno. On mi je mnogo pomogao, prihvatio me je kad sam imao 12 godina na akademiji u Minhenu. To su ključne godine za mene kao tenisera. On je puno pomogao srpskom sportu, tenisu", zaključio je Đoković.

Novak u petak odmara, a polufinale ga očekuje u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve