Nova vest
Tenis

Sreda, 16.03.2022.

18:00

Još jedan teniser ide u rat

Nekadašnji ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov odlučio je da se pridruži ukrajinskoj vojsci.

Izvor:

Autor:

Još jedan teniser ide u rat
Foto: Profimedia

Posle Sergeja Stahovskog i Andreja Medvedeva, još jedan teniser odlučio je da ode u rat.

U toku je sukob Rusije i Ukrajine, pa je Dolgopolov odlučio da se pridruži vojsci.

"Ovaj rat me je sačekao u Turskoj. Stigao sam tamo dan pre nego što je sve počelo i poveo sam sestru i majku tamo takođe. Zašto? Zato što sam nakon mnogo informacija od najboljih obaveštajnih agencija shveta shvatio da postoje šanse za veliki rat sa napadom na Kijev i celu zemlju. Pitao sam sebe šta će se desiti prvih nekoliko dana/nedelja. Shvatio sam da će biti velika panika, uključujući i sebe samog i da sam najkorisniji ako svetu otkrivamo istinu o prvim danima ovog pakla i u nabavljanju novca za našu vojsku, kao i da ne trošim sve svoje vreme na spašavanje svoje porodice", napisao je Dolgpolov na društvenim mrežama i nastavio sa objašnjenjem:

"U samo nekoliko dana, ja i moji voljeni Ukrajinci smo kompletno uništili informacijski svet, i niko u slobodnim zemljama nema sumnje oko toga ko je agresor. Ali, u to vreme sam počeo da vežbam pucanje, i srećan sam da me je bivši vojnik obučavao 5 do 7 dana. Bili su srećni da mogu da pomognu kada su čuli koji je moj cilj. Veliko hvala mojim turskim prijateljima. Nisam postao Rambo za nedelju dana, ali sam prilično siguran sa oružjem i mogu da pogodim glavu tri od pet puta sa 25 metara u mirnom ambijentu za trening", zaključio je nekadašnji 13. teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve