Nova vest
Tenis

Utorak, 01.03.2022.

23:23

Đoković se oglasio o rastanku sa Vajdom

Novak Đoković potvrdio je da se zvanično rastao sa višegodišnjim trenerom Marjanom Vajdom.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković se oglasio o rastanku sa Vajdom
Foto: Profimedia

Putem zvaničnog sajta Novak je potvrdio da je došlo do prekida saradnje.

"Posle izvanrednih i uspešnih 15 godina zajedničkog rada, možemo da potvrdimo da Marjan Vajda više nije u trenerskom timu Novaka Đokovića".

"Novak i Marjan su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos ka tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula i ostvari rekord od čak 361 provedenu nedelju na prvom mestu ATP liste. Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu, i koji će da nastavi da radi sa Novakom", stoji na zvaničnom sajtu.

Novak Đoković se oglasio tim povodom.

"Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene", reči su Novaka Đokovića.

Potom su objavljene i oproštajne reči Marjana Vajde.

"Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima", poručio je Vajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve