Nova vest
Tenis

Utorak, 15.02.2022.

11:30

"Novak je slobodarskog uma – želi da se distancira od antivaksera"

Novinar Amol Radžan, koji je za BBC intervjuisao Novaka Đokovića, izneo je utiske.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/JAMES ROSS

Đoković je za BBC rekao da se neće vakcinisati i da mu ne smeta što to znači da najverovatnije neće igrati najveće turnire.

Novak je naveo i da nije antivakser, što je "titula" koju žele da mu stave na njegovo ime.

Novinar je izneo svoje utiske i rekao da Đoković želi da se odvoji od antivaks pokreta.

"Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu. On oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta "ulazi" u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivaks pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila", kaže Amol Radžan, novinar BBC-ja koji je intervjuisao Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve