Nova vest
Tenis

Subota, 08.01.2022.

19:30

"Da li će da nam zabrane tenis?"

Prvi teniser sveta Novak Đoković i dalje vodi borbu za nastup na Australijan openu.

Izvor: MS

Autor: MS

EPA/IAN LANGSDON

Srpski as je "zarobljen" u hotelskom karantinu u Melburnu, sve do konačne odluke u ponedeljak na žalbu da mu se ukine viza za ulazak u Australiju.

Adut Novaka je to što je bio pozitivan na koronavirus 16. decembra. bez obzira što nije vakcinisan, isto kao i njegov kolega iz Francuske Pjer Ig Erber koji ga je podržao.

Jedan od najboljih dublaša sveta propustiće "Ozi open" jer je odbio da se vakciniše, a sada je saznao i da je zaražen Kovidom 19.

"Naše telo je naš alat za rad. Svakodnevno donosimo odluke da budemo što efilasniji. Videli smo sportiste sa neprijatnim reakcijama. Jako čudno. Imami li pravo da dozvolimo sebi da se ne vakcinišemo? Da nastavimo da radimo ovako? Očigledno ne previše. Novak ima još finiju vezu sa telo nego ja", počeo je Erber za "L'Ekip".

Poznato je da Đoković mnogo pažnje posvećuje telu, ishrani i svemu oko istog, zbog čega je i u stanju da igra toliko dugo na takvom nivou.

"On je neko ko je od tela napravio ratno oružje. Vidimo koliko je elastičan, između ostalog. Sve je proračunao, u svemu što je jede. To je stil života. Razgovarali smo o tome na jednom Mastersu. Sada se osećamo usamljeno".

Erber, 109. igrač singla i osmi u dublu, boji se da bi nevakcinisanim teniserima uskoro moglo da se zabrani takmičenje.

"Sve što znam je da moja profesionalna budućnost ne izgleda blistavo, čak ni kao građanina. Sledeći korak je potencijalni prestanak igranja tenisa. Nadam se da nikada do toga neće doći. Verujem da imam i dalje pravo da se ne vakcinišem. Međutim, ne znam koliko ću moći da izdržim ovakvim životom", zabrinut je Francuz.

Sve dešavanja iz Melburna i oko Đokovića pratimo posebno u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve