Nova vest
Tenis

Subota, 08.01.2022.

15:32

Srđan Đoković: Stavili su Novaka da gleda u zid!

U Beogradu je ispred Skupštine Srbije održan još jedan skup podrške za Novaka Đokovića koji je četvrti dan zadržan u izbegličkom hotelu u Melburnu.

Izvor: SS

Autor: SS

Srđan Đoković: Stavili su Novaka da gleda u zid!
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Njegova porodica održala je ponovo govor, a otac Srđan Đoković i ovog puta je uputio oštre poruke ka Australiji.

Prethodno su se okupljenim ljudima obratili i brat Đorđe i majka Dijana.

"Dok je Evropa radila na reformi školstva, zdravstva, napretka u natalitetu. Mi smo branili. Sada je njih mnogo više nego nas. Evropo, nemoj to da zaboraviš. Srbija će uvek biti deo Evrope", počeo je govor Srđan Đoković.

"Ovo što rade Novaku već četvrti dan, stvarno je neverovatno. Zgrožen sam! Najčistijem i najzdravijem čoveku na ovom svetu, koji je vodio računa o svakom detalju, o svakom čoveku da ga ne uvredi. Da svima bude privržen, svim nacijama i verama, svi su oni naša braća i sestre".

"Tu ljubav on oseća. On je jedna mentalna gromada. To što pokušavaju da ga slome. Mogu samo da mu poručim da su smešni. Smešni ste i žalosti. Sami sebi dajete autogolove. Nećete uspeti, jer je narod uz njega, ceo svet. I pravoslavci, hrišćani, muslimani, budisti. Ovo mu više vredi nego da je osvojio na desetine tih njihovih Grend slemova
", rekao je otac najboljeg tenisera sveta.

Potom je na povike iz publike konstatovao:

"Više nije Australijan open, nego je zatvoren. Ne može da se zove otvoren turnir, kada je zatvoren. Closed".

"Čuli ste za Kirjosa, on je bio kao protiv Novaka, ali mu je i on dao podršku. Isto i ministarka sporta Francuske, da može i bez vakcine da igra na Rolan Garosu. Svi su uz našeg Novaka!"

Zatim se dotakao današnjeg skupa ispred hotela "Park" u Melburnu, kao i da Novak to nije mogao da vidi.

"Jeste li videli snimak koliko se ljudi danas skupilo ispred tog zatvora u kom je Novak? Sa harmonikama i srpskim nošnjama, igralo se kolo. Novak to ne vidi, jer snimci koji su objavljeni kako im maše su od prošle godine. Sada su ga stavili da gleda u zid. Ali, ništa mu ne mogu. Izdržaće on još malo".

"Hteli su da pomere odluku za još nekoliko dana. Ali, suočili su se sa velikom peticijom našeg naroda da to mora da se završi u ponedeljak. Sutra uveče po našem vremenu, oko ponoći. Ako Sud odluči da mora da izađe, on će izaći iz Australije. Ako odluči da ostane, on će ostati. Ali neće političari da odlučuju o najboljem sportisti svih vremena
", istakao je Srđan Đoković.

Sva dešavanja, i ovog četvrtog dana, pratimo putem Live BLOG-a na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve