Nova vest
Tenis

Utorak, 04.01.2022.

12:40

Potvrda iz Melburna – Đokoviću izuzeće odobrile dve nezavisne komisije

Organizatori Australijan Opena potvrdili su da je Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije, te da će nastupiti na prvom Grend slemu u sezoni.

Izvor:

Autor:

Potvrda iz Melburna – Đokoviću izuzeće odobrile dve nezavisne komisije
EPA/DAVE HUNT

Oni su tim povodom objavili saopštenje u kom su obrazložili svoju odluku.

"Đoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dve odvojene komisije medicinskih stručnjaka", navodi se u saopštenju Australijan opena.

Organizatori su saopštili da je molbu za dobijanje medicinskog izuzeća morao da odobrio nezavisan tim doktora, a nakon što je prva komisija utvrdila da su ispunjeni svi uslovi, molba je prosledjena drugoj komisiji, koju su angažovale vlasti u Australiji.

"Kako je i druga komisija utvrdila da su svi uslovi za izuzeće ispunjeni, Đoković je dobio dozvolu za nastup u Melburnu",
navodi se.

Ističe se da je molba za izuzeće je anonimna i čclanovi komisija ne znaju koji je teniseru u pitanju.


Australijan open je na programu 17-30. januara, a Đoković će u Melburnu pokušati da osvoji jubilarnu desetu titulu, četvrtu uzastopnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve