Nova vest
Tenis

Utorak, 07.12.2021.

12:00

Vudbridž o Novaku: Sjajne vesti!

Tod Vudbridž, bivši broj jedan u dublu, oduševljen je što se ime Novaka Đokovića nalazi na listi učesnika ATP Kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vudbridž o Novaku: Sjajne vesti!
Foto: Profimedia

Svetski broj jedan će predvoditi tim Srbije na takmičenju u Sidneju od 1. do 9. januara.

Time su porasli izgledi da ga vidimo i na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

Mnogi veruju da je to što je prijavljen, znak da se vakcinisao protiv koronavirusa, jer je to uslov da bi se igralo na prvom grend slemu sezone.

Vesti da je Novak prijavljen za ATP kup obradovao se i Vudbridž.

"To su sjajne vesti za turnir i za sve Novakove navijače. Orgoman je ulog za njega kada je reč o njegovom pokušaju da ostvari grend slem rekord, imao je opciju da igra ili ne na ovom turniru. Činjenica da je stavio svoje ime na spisak je jako pozitivna stvar", rekao je Vudbridž.

Novak je u Melburnu od 2011. godine izgubio samo tri puta.

"Neverovatno je da neko može da osvoji grend slem turnir deset puta. To je njegova najbolja podloga, igra sjajno, čini se da zaista uživa u Melburnu. Imao je nekoliko razočaravajućih poraza u 2021. Nije osvojio US Open i ATP Finale, mislim da ima dovoljno želje u njemu da se opet pokaže", dodao je Tod.

On kaže da će predstojeći Australijan open biti ozbiljan test i da bi, ako dođe tamo, Novak mogao da ima žestoku konkurenciju.

"Ovo će biti turnir sa žestokom konkurencijom. Znamo da Medvedev može da ga pobedi na ovoj podlozi, da Zverev može da ga dobije u tesnim mečevima, a i Tim se vraća", podvukao je Australijanac.

Zanimljivo je da Rafaela Nadala nema na listi učesnika ATP kupa.

On će igrati u Abu Dabiju od 16. do 18. decembra i izvesno je da će potom igrati na prvom grend slemu sezone u Melburnu od 17. do 30. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d