Nova vest
Tenis

Subota, 04.12.2021.

08:55

Junak Hrvatske u čudu: Bio sam iznenađen promenom u timu Srbije

Mate Pavić i Nikola Mektić doneli su ključni poen Hrvatskoj i plasman u finale Dejvis kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Junak Hrvatske u čudu: Bio sam iznenađen promenom u timu Srbije
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Najbolji svetski dubl je posle bolje igre savladao Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:5, 6:1.

Pavić je u obraćanju medijima kasnije rekao kako ga je iznenadilo što je na terenu u dublu bio Filip Krajinović, a ne Nikola Ćaćić.

"Lično, bio sam pomalo iznenađen da nisu to promenili. Očekivao sam da će igrati Ćaćić", kaže Pavić.

On je rekao i da je hrvatski tim bio spreman na sve varijante.

"Poznajemo se veoma dobro. Znamo i Ćaćića, i Krajinovića. Malo smo se prilagodili tom izboru, taktika je bila nešto drugačija", dodao je Pavić. Veoma je zadovoljan kako su odigrali sve mečeve do sada. "U poslednja dva meča smo bili naročito dobri, koncentrisali smo se na sopstvenu snagu. Servirali smo veoma dobro. Nismo izgubili nijedan servis u četiri meča koja smo odigrali. Počinjemo od toga, potom se prilagođavamo protivnicima na terenu. To smo uradili i sada, to je sve", jasan je Mate.

Nikola Mektić nije želeo da prognozira protivnika u finalu, pošto čekaju ishod duela između Nemačke i Rusije.

"Nikada nemam neku posebnu želju kad je reč o protivnicima, poštujem sve protivnike. Nemci sada imaju veoma dobar dubl, tu im je jedan od najboljih dubl igrača sveta. Nisu tim, ali se poznaju veoma dobro i igraju isto tako. S druge strane, Rusi imaju dva izuzetna singl igrača koji često igraju dubl. Ne zbnam šta da kažem, možda više volim da igram protiv singl igrača, ali onih koji ne igraju često dubl. Rubljov i Karacev, ko god da igra, to im je najbolji tim. Oni igraju dosta zajedno tokom godine. Odlični su u singlu, ali su navikli i na dubl što ih čini veoma opasnim", zaključio je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve