Nova vest
Tenis

Petak, 03.12.2021.

20:37

Lajović: Ništa nije išlo

Srpski teniser Dušan Lajović kaže da poraz u Dejvis kupu boli mnogo više nego u pojedinačnoj konkurenciji.

Izvor: MT

Autor: MT

Lajović: Ništa nije išlo
Foto: Profimedia

On je poražen od 279. igrača sveta, Hrvata Goja, koji je slavio posle preokreta, 4:6, 6:3, 6:2.

"Danas ništa nije išlo, mogli ste da vidite. Uspeo sam da uzmem prvi set, ali sam i tu gubio. Vratio sam se u drugom, ali od tog trenutka nisam našao kontrolu na terenu. Do kraja sam se borio sa tim i nisam našao rešenje. Žao mi je što se to desilo danas u ovakvom meču i pogotovo gde igram za reprezentaciju. Tim više poraz boli, ali nadam se da će ostali da preokrenu i da ćemo proći dalje", rekao je Lajović na konferenciji.

Specifično je igrati Dejvis kup za reprezentaciju.

"Iz razloga što ne igraš za sebe, nego za sve ljude iz svog tima. Razočarenja su mnogo veća, radost takođe i sve to ima ulogu na jedinstven način. Mislim da je to ono gde se ovakve stvari dešavaju."

Gojo je pobedio uprkos tome što je tek 279. na listi.

"Mislim da je na papiru samo to što, s jedne strane ubaciš ta neka očekivanja u glavu, da ili ovo ili ono, a na terenu samo to oteža situaciju. On je igrao jako dobro na turniru, danas takođe, servirao je odlično. Što je bilo do njega, on je odrađivao", zaključio je Lajović.

U međuvremenu, Đoković je pobedio Čilića, te će o plasmanu u finale odlučivati dubl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve