Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.12.2021.

19:50

"Situacija u vezi sa Šuaj Peng nastavlja da izaziva strah"

Predsednik ATP Andrea Gaudenci saopštio je da zahtevaju uspostavljanje direktne komunikacije kineske igračice Šuaj Peng i WTA organizacije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

EPA/FRANCIS MALASIG

Svetsko udruženje teniserki (WTA) suspendovalo je u sredu sve turnire u Kini, zbog zabrinutosti za bezbednost kineske igračice.

"Ponavljamo naš zahtev za direktnu komunikaciju igračice i WTA, kako bismo imali jasniju sliku o njenoj situaciji", rekao je Gaudenci.

Gaudenci je u saopštenju dodao da veruje "da globalno prisustvo daje veće šanse za postizanje ciljeva".

"Situacija u vezi sa Šuaj Peng nastavlja da pruža strah u našem sportu i van njega. Odgovor na našu zabrinutost do sada je bio nedovoljan. Nastavljamo da razgovaramo sa našim članovima i da pratimo razvoj situacije", zaključio je Gaudenci.

Peng je u novembru nestala iz javnosti oko tri nedelje, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, a teniserka je nestala iz javnosti, da bi se 21. novembra prvi put pojavila u Pekingu, na turniru za mlade.

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) danas su saopštili da su obavili drugi razgovor sa Peng, putem video poziva, i da su i dalje zabrinuti za njenu bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve