Nova vest
Tenis

Sreda, 01.12.2021.

11:00

"Vakcinacija obaveza zbog zaštite, a ne da ucenjujemo Đokovića"

Ministar sporta države Viktorija Martin Pakula rekao je da je obavezna vakcinacija za učesnike Australijan opena uvedena kako bi se zaštitila zajednica.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/JAMES ROSS

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni saopštili su da svi učesnici moraju biti vakcinisani, a tu odluku kritikovao je otac prvog igrača sveta, Srđan Đoković, rekavši da se radi o uceni.

"Ako ste gostujući strani teniser ili gostujući sportista bilo koje vrste, radi se o vašoj odgovornosti prema zajednici u kojoj ste dočekani. I zbog toga tražimo od međunarodnih teniskih zvezda da poštuju iste zahteve kao i stanovnici Vikotrije. Ne radi se o uceni, već da osiguramo da će zajednica biti zaštićena", rekao je Pakula australijanskim medijima, preneo je Skaj.

Đoković je nedavno rekao da ne želi da otkrije da li se vakcinisao, pošto je to privatna stvar.

"Želim da bude jasno da se ja zaista nadam da će Novak Đoković biti vakcinisan i da će igrati na Australijan openu. Ali, ako odluči da to ne uradi, to je njegova stvar", dodao je ministar.

Đoković je rekorder Australijan opena sa devet titula, uključujući i prošlogodišnju.

On sa po 20 grend slem trofeja deli rekord sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Prvi teniser sveta nedavno je rekao da nije siguran da li će igrati u januaru u Melburnu i da nije u kontaktu sa organizatorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve