Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.11.2021.

10:40

Beker: Nek Zverev bude najuspešniji nemački teniser

Boris Beker, nekada prvi reket sveta, uveren je da je pred Aleksanderom Zverevom sjajna karijera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker: Nek Zverev bude najuspešniji nemački teniser
Foto: Profimedia

Teniser iz Lajmena je u podkastu "Žuta loptica" pričao i o trijumfu tenisera iz Hamburga na ATP finalu.

On je ubeđen da će Zverev veoma brzo biti u prilici da postane najbolji teniser sveta.

"Zverev ne može da bude broj jedan ako ne osvoji grend slem trofej. Sledeći veliki cilj za Sašu je da bude broj jedan. To može da uradi sledeće godine, zaista mislim tako, ali to će biti moguće jedino ako uzme jednu ili dve slem titule. Videli smo to ove godine, broj jedan bio je Đoković koji je osvojio tri grend slema. Broj dva Medvedev jer ima grend slem titulu i jasan broj tri bio je Saša", kaže Beker.

Trostruki šampion Vimbldona insistira na tome da Zverev pokuša da dođe što pre do neke od grend slem titula.

"ATP Finale je jednan od najvećih momenata u njegovoj karijeri, takođe i zlato sa Olimpijskih igara je jedinstven trenutak. Ipak, sledeći veliki cilj mora da bude grend slem, tek posle toga će biti blizu ostvarenja svog sna", jasan je Boris.

Dodao je da ne bi imao ništa protiv da Zverev nadmaši sve ono što je on uradio u karijeri.

"Gledao sam u ponedeljak listu rekorda i Zverev me je negde već prestigao. Istina je da se danas zarađuje više novca nego pre 20 ili 30 godina, morate to da imate u vidu. Iskreno, voleo bih da Zverev postane najbolji nemački teniser svih vremena. To bi značilo da imamo razloga za slavlje i novi teniski rast u Nemačkoj. Svi bismo dobili. Ja sam njegov najveći navijač i nadam se da će uspeti", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve