Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.11.2021.

09:00

Đoković se okreće Srbiji: Imam dobre šanse

Novaka Đokovića očekuje nastup za Srbiju na finalnom turniru Dejvis kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković se okreće Srbiji: Imam dobre šanse
Foto: Profimedia/Marco Alpozzi/LaPresse

Uoči odlaska za Insbruk, a po završetku meča polufinala ATP Finala u Torinu, Novak se osvrnuo na sezonu za sobom, ali i poslednju veliku obavezu u 2021.

"Ovo je bila sjajna sezona, bez dileme. Nisam igrao tako mnogo turnira, ali sam i pored toga uspeoa da godinu završim kao broj jedan po sedmi put, oborim rekorde po broju nedelja na vrhu, postanem istorijski broj jedan, osvojim tri od četiri grend slema. Godina je bila fenomenalna. Možda sam mogao bolje na nekim drugim turnirima, ali sve u svemu bio je ovo dobar kraj sezone sa titulom u Parizu i polufinalom ovde u Torinu", poručio je Đoković.

Kaže da ima dovoljno energije u rezervoaru i da jedva čeka da zaigra i na turniru Dejvis kupa.

"Dopada mi se kako sad igram. Imam dobre šanse protiv bilo koga u Dejvis kupu. Radujem se tome. Dejvis kup je sjajno timsko takmičenje. Ne zavisi samo od mene. Moramo da pokušamo da dobijemo i druge singl mečeve ili barem po jedan singl i dubl. Da, to je timski rad. Nadam se da su i ostali momci zdravi i spremni. Veoma sam motivisan da igram za svoju zemlju. Nadajmo se najboljem", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve