Nova vest
Tenis

Subota, 20.11.2021.

09:50

Đoković upitan o glavnoj temi: Strašno je

Slučaj Šuai Peng glavna je tema u svetu tenisa, a u javnosti su se pojavile navodno "sveže" fotografije na kojoj je ona.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković upitan o glavnoj temi: Strašno je
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

To je objavljeno na Tviter profilu, koji je povezan sa kineskom Vladom, ali sve to još uvek izgleda sumnjivo i još uvek nije poznato šta se stvarno događa sa nekada najboljom dubl igračicom.

O ovome je upitan i Novak Đoković, nakon meča sa Kameronom Norijem na Završnom mastersu u Torinu.

"Neposredno pre meča sa čuo to. Nisam siguran da li je to bilo saopštenje PR tima, ali nekakvo saopštenje je bilo. Ne znam da li je pronađena ili ne. Ispravite me ako grešim. To sam čuo. Neko mi je rekao da postoji izjava o tome. Ne znam da li je u zatvoru, da li je zadržana. Ne znam. Nije imala komunikaciju ni sa kim. Nadam se da je pronađena, da je zdrav, da je sve u redu. Ako je to tačno, ako je okej, bar je najgore izbegnuto. Podržavam saopštenje WTA kao organizacije. To može da se dogodi bilo kome. Očigledno da nije uobičajena stvar. Nismo čuli za to do sada, ne znam da li se ikada dogodilo. Život je takav. Cela zajednica, teniska zajednica, treba da podrži nju i njenu porodicu, da se uveri da je bezbedna i zdrava. Ako biste imali turnire na kineskom tlu bez da se reši ova situacija, bilo bi čudno. Razumem zašto je WTA zauzela takav stav", rekao je Đoković i dodao:

"Strašno je. Ovo može da se desi svakome u bilo kom delu sveta. Nije važno ko je u pitanju. Samo moramo da se ujedinimo. Ne treba ignorisati ovo. Ovo nije nešto što se tiče samo Kine, već i teniskog sveta. Dugo je bila teniserka. Zaslužuje bar podršku u celom slučaju."

Podsetimo, o ovoj temi je govorila i Serena Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve