Nova vest
Tenis

Subota, 20.11.2021.

08:40

Novak: Zverev je veliki izazov

Novak Đoković od 21 čas igra u polufinalu ATP Finala u Torinu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Zverev je veliki izazov
Foto: Profimedia

Protivnik mu je Aleksander Zverev, teniser sa kojim je ove sezone imao nekoliko interesantnih okršaja.

Đoković na ovom turniru juri rekord Rodžera Federera od šest titula i da bi uspeo u tome neophodne su mu još dve pobede.

"Postoji uvek motivacija za istoriju, u to nema sumnje. Sada se fokusiram samo na ovaj sledeći meč jer će to svakako biti veliki izazov. Saša je jedan od najboljih servera u ovoj igri. Igrao je zaista jako dobar tenis. Možda je imao i najbolju sezonu do sada u karijeri, osvojivši to zlato na Olimpijskim igrama. Jednostavno, igrao je veoma dobro tokom cele godine", kaže Novak.

Svetski broj jedan hvali nemačkog tenisera i zbog drugih kvaliteta u igri.

"U dvorani je definitivno među top dva ili tri na svetu. Sjajan servis, odlična kretnja, jednako je dobar u ofanzivi i defanzivi. Znam da će to biti velika bitka, kako fizički tako i mentalno. Ipak, spreman sam za to. Nisam proveo previše vremena na terenu, a svi želimo godinu da završimo na najbolji način. Da vidimo šta će biti", dodao je Đoković.

Novaka su pitali i o tome da li ponovo planira da igra u Južnoj Americi na nekoj od egzibicija.

"Voleo bih da igram u Južnoj Americi, bez obzira da li je u pitanju egzibicija ili turnir. Imao sam sjajno vreme kada sam bio u Brazilu, Argentini i Čileu. Igrao sam neke egzibicije i naravno, bio na Olimpijskim igrama. Mislim da nisam igrao zvaničan turnir tamo. Doduše, nisam bio tamo, ne u Južnoj Americi, već u Meksiku. Voleo bih da idem u Južnu Ameriku gde znam da imam dosta navijača. Dopada mi se energija tamo, ljudi, strast za životom. Energija koju daju igračima, sportistima, to je fenomenalno. Ako se radi o pozivu, onda je odgovor potvrdan. Ali da vidimo kad i gde, nadam se uskoro", poručio je Novak.

U prvom polufinalu u Torinu od 14 časova igraju Danil Medvedev i Kasper Rud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve