Nova vest
Tenis

Petak, 19.11.2021.

23:02

Đoković: Mnogima sam trn u oku, ali tu je "mali od Srbije" da se umeša

Novak Đoković je posle pobede nad Kameronom Norijem govorio o temi koja potresa "beli sport".

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković: Mnogima sam trn u oku, ali tu je
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

U pitanju je odnos između ATP i PTPA, organizacije koju vodi upravo prvi reket sveta.

"Mi smo komformističko društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo 'ovo nije u redu, nije pravedno, boriću se za ovog drugog, koji ima manje sreće od mene', biraju lakši put. Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina", izjavio je Đoković za "SportKlub".

Đoković je napomenuo da mnogi teniseri od ovog sporta ne žive, već preživljavaju, što u drugim sportovima nije slučaj.

"Ja znam ko sam i šta sam, znam šta je pravedno. Jedva 150 igrača živi od tenisa u muškoj i ženskoj kategoriji. Dajte mi bilo koji drugi sport u kome je takav slučaj. Upravo se za te momke i devojke zalažemo. Oni se trude, ali ih ne slušaju. Elita će da se uzdiže dok se oni bore, zato je tu mali od Srbije da se umeša i pokaže im kako treba", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve