Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.11.2021.

09:45

Đoković sa majicom Tesle se oglasio pred finale FOTO

Novak Đoković će u nedelju od 15.00 igrati za svoj 37. Masters trofej u karijeri.

Izvor: SS

Autor: SS

Default images

U finalu Masters turnira u Parizu protivnik će mu biti Danil Medvedev, drugi reket sveta.

Ali, glavni cilj već je obezbeđen u subotu, kada je ulaskom u finale obezbedio prvo mesto na kraju kalendarske godine.

To će učiniti sedmi put u karijeri i time je prestigao idola iz detinjstva Pita Samprasa, te postavio novi rekord u svetu tenisa.

Zbog toga se oglasio kasno uveče putem Instagrama gde je izneo impresije i objavio sliku u majici sa likom Nikole Tesle.

"Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još uvek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprineli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i Slava Rodu", napisao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve