Nova vest
Tenis

Petak, 22.10.2021.

10:00

Medvedev: Dopalo mi se što Novak nije otkrio da li je vakcinisan

Danil Medvedev je podržao odluku Novaka Đokovića da ne otkrije svoj vakcinalni status.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Medvedev: Dopalo mi se što Novak nije otkrio da li je vakcinisan
Foto: Profimedia

Vakcinisanje igrača na ATP Turu i dalje je jedna od tema, posebno jer je najavljeno da će svi koji budu želeli da igraju u Melburnu u januaru, morati da budu vakcinisani sa dve doze vakcine protiv koronavirusa.

Novak Đoković je proteklih dana dao svoj komentar na tu temu odbivši da se izjasni da li se vakcinisao.

On nije jedini sa tim stavom, slično je nedavno uradio i Stefanos Cicipas, dok je i svetski broj dva, Danil Medvedev jedan od onih koji svoj medicinski karton drži pod kontrolom, daleko od očiju javnosti.

"Dopalo mi se to što je Novak rekao. Rekao je da je vakcinacija lična stvar i da neće javno da se izjašnjava o tome. I ja sam takođe odlučio da ne otkrivam svoje medicinske stvari", kaže Medvedev.

Rus je svestan da će se uskoro sve obelodaniti na ovaj ili onaj način.

"Što se tiče Australije, tamo će se videti ko je vakcinisan a ko nije. Naravno, igrači mogu da kažu kako su povređeni, ali to će biti igra rečima. Želim da igram u Australiji, to je sve što mogu da kažem", rekao je Danil.

On je sada u poteri za Novakom i prvim mestom na listi, apetiti mu rastu.

"Cilj je da osvojim više grend slemova, postanem broj jedan i ostanem na vrhu dugo. Drugi cilj je da napredujem i budem zahtevniji prema sebi. Nemoguće je sve osvojiti, niko ne može da dobije 60 mečeva u nizu, ali ako igrate dobro, biće pobeda", zaključio je drugi reket sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve