Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.10.2021.

13:30

Badosa posle Indijan Velsa: Ne postoji nemoguće

Od Beograda do Indijan Velsa, Paola Badosa ima sezonu iz snova.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Badosa posle Indijan Velsa: Ne postoji nemoguće
Foto: Profimedia

Mlada španska teniserka, u Indijan Velsu je osvojila drugu titulu u karijeri, pošto je prethodno u maju bila nabolja na Serbia openu za dame.

Četvrtfinale Rolan Garosa, četvrto kolo Vimbldona i četvrtfinale Sinsinatija, kao i na Igrama u Tokiju, najavili su dobru formu, koja je dostigla vrhunac proteklih desetak dana u Kaliforniji.

Pobedom nad Viktorijom Azarenkom od 7:6 (5), 2:6, 7:6 (2), pokazala je visoke domete i sada je načinila skok na svetskoj listi sa 27. na 13. mesto WTA liste.

Sezonu je počela u Australiji, gde je bila čak 21 dan u karantinu. Može biti ponosna na sve što je uradila, kao i na ulazak u Top 15.

"Iskreno, ponosna sam na sve što sam uradila u ovoj godini jer sam imala dobrih rezultata i bila prilično konstantna. Imala sam dosta četvrtfinala. Kada izgubim u njima, reagujem u stilu, 'ne želim više da igram', jer više volim da osvojim turnir pa da ispadnem odmah u prvom kolu. Uvek želite ono što nemate. Ipak, najponosnija sam na to što sam uspela da držim taj nivo, jer pre nekoliko godina nije bilo tako. Bio je pravi rolerkoster. Osvojila bih ITF turnir, a naredne nedelje izgubila prvo kolo. Zato mi je bilo važno da u kontinuitetu igram dobro i ove godine sam uspela u tome", kaže 23-godišnja Badosa.

Protiv Azarenke je setove dobila u dva taj-brejka.

"Viktorija uvek podiže nivo vaše igre, jer vas stalno tera na to. Stalno sam bila pod pritiskom. Terela me je da igram udarac više i rekla sam sebi, ' u redu, ako želiš pobedu, moraš da odigraš najbolji taj-brejk u životu'. Nisam imala drugu opciju. Sjajno je da sam uspela. Nalazim ravnotežu između te agresivne igre, ali i i odbrane, trčim mnogo. Ranije sam bila agresivna, ali nisam se dobro kretala, Visoka sam, morala sam nešto da menjam i na tome sam zahvalna kondicionom treneru", poručila je Badosa.

Kaže i da je iz ovog turnira naučila mnogo toga.

"Prvo što sam naučila je da ne postoji nemoguće. Ako radiš i boriš se, posle svega, možeš mnogo da postigneš. To je prva poruka koju sam shvatila. I još nešto, treba sanjati. Ponekad imate teške momente, prošla sam mnogo toga, ali nisam prestala da sanjam. To me je teralo da radim i verujem u sebe do poslednjeg momenta", zaključila je španska teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve