Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.10.2021.

12:45

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Bliži se kraj sezone i sve je zanimljivija trka za plasman na ATP Tur finale.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?
Foto: Profimedia

Posle 12 godina takmičenja u Londonu, turnir će se od ove sezone održavati u Torinu, a već petorica igrača i matematički su obezbedili plasman.

U pitanju su Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov.

Ostala je bitka za preostale tri pozicije, s tim što je jasno da trenutno osmoplasirani u trci, Rafael Nadal, neće igrati do kraja sezone.

Nadal ima svega 30 bodova prednosti u odnosu na devetoplasiranog Huberta Hurkača i jasno je da će ga Poljak uskoro preskočiti.

Ipak, bitka za tri preostale pozicije na narednih nekoliko turnira, biće žestoka.

Do kraja sezone ostalo je još svega šest prilika za igrače da uzmu bodove, dok će se ATP Tur finale igrati od 14. do 21. novembra.

Ove nedelje na programu su dva turnira Serije ATP 250, Kup Kremlja i turnir u Antverpenu, a u nastavku sezone igrače se i Beč (ATP 500), Sankt Peterburg (ATP 250), Masters u Parizu i još jedan turnir za 250 bodova, u Stokholmu.

Najbliži jednoj od te tri pozicije je Italijan Mateo Beretini koji ima 4.000 poena, 985 više od prvog pratioca, Kaspera Ruda i reklo bi se da je 99 odsto siguran učesnik.

Italijan je svakako vrlo verovatan putnik, ostaje da to overi i matematički, dok za preostala mesta sledi velika borba.

Kasper Rud, Hubert Hurkač, šampion Indijan Velsa Kameron Nori, Janik Siner i Feliks Ože-Alijasim imaju šanse, dok Aslan Karacev i Pablo Karenjo Busta moraju da se nadaju čudu do kraja da bi prešli preko crte.

Kako god bilo, trka će biti uzbudljiva, što će dati dodatnu draž preostalim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve