Nova vest
Tenis

Sreda, 13.10.2021.

12:15

Dotle došlo – sumnja se u nameštanje četiri meča sa Grend slem turnira

Jedinica za integritet tenisa je potvrdila da su među mečevima koji su osimnjičeni da su namešteni, četiri sa grend slem turnira.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dotle došlo – sumnja se u nameštanje četiri meča sa Grend slem turnira
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kako se prenosi u izjavi ovog tela, dva meča su odigrana na Vimbldonu ove godine, a dva na US Openu.

Imena igrača koji su igrali nisu objavljena dok je istraga u toku.

Jedinica je potvrdila da je tokom treće četvrtine sezone bilo ukupno 38 sumnjivih mečeva, većina od njih je igrana na čelendžerima, čak 13.

Takođe, pod istragom je devet mečeva sa turnira ITF 25.000 kod tenisera i sedam sa takmičenja fonda ITF 15.000.

Kod teniserki je svega tri meča osumnjičeno.

"Važno je da se naglasi da uzbuna ne znači da je meč namešten. Neobične kladioničarske situacije sa kvotama mogu da se dešavaju i iz drugih razloga, ne samo zbog nameštanja. Recimo nepravilnog postavljanja kvota, spremnosti igrača da nastupe, forme ili umora, uslova za igru i raznih drugih ličnih okolnosti", stoji u saopštenju.

U protekla tri meseca petoro takmičara je sankcionisano zbog optužbi za nameštanje, a najgore je prošao Temur Ismailov iz Uzbekistana, pre pet godina 397. na svetskoj listi.

Njemu je doživotno zabranjeno da se takmiči, a Jedinica je privremeno suspendovala i šest Marokanaca i jednog tenisera iz Perua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve