Nova vest
Tenis

Sreda, 13.10.2021.

09:10

Mari podržava restrikcije prema nevakcinisanim kolegama

Endi Mari je neuspešno završio misiju na Mastersu u Indijan Velsu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mari podržava restrikcije prema nevakcinisanim kolegama
Foto: Profimedia

Poražen je od Aleksandera Zvereva, 6:4, 7:6 (4) i sada će dodatno nazadovati na ATP listi.

Britanac je posle meča sa Nemcem pričao i o aktuelnoj temi vakcinacije tenisera, posebno jer se priča kako će dve doze vakcine biti obaveza da bi se igralo na Australijan openu.

Mari je podržao tu ideju, iako ima i najava da bi takvo stanovište moglo da se promeni.

"Koliko ja razumem, ako ste nevakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete korati da krenete za Australiju nekoliko nedelja pre svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlada donese takvo pravilo, podržaću to. Bilo bi sjajno kada bi se više igrača vakcinisalo", kaže Mari.

Mnogi teniseri su do sada odbijali da otkriju da li su vakcinisani, a neki su i otvoreno pričali o tome da ne žele da se vakcinišu.

"Australija je imala posebno jake mere. Ljudi su tamo imali bolnih 18 meseci. Ako neko želi da uđe u zemlju i rizikuje da zarazi tamošnju populaciju, takve mere su razumljive. Ipak, potpuno podržavam odluku igrača koji nisu vakcinisani, ali i odluku koju donosi Vlada Australije. Ne bih da se nađem usred nečeg u šta nisam uključen, jer neću imati to iskustvo karantina od dve nedelje. Ne bih da budem protiv bilo koga po ovom pitanju", zaključio je Mari.

Australijan open se igra od 17. do 30. januara 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve