Nova vest
Tenis

Petak, 17.09.2021.

14:10

Jedan od osnivača ATP podržao Novaka: U PTPA nije zbog novca

Donald Del, jedan od suosnivača ATP, stao je u odbranu Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Jedan od osnivača ATP podržao Novaka: U PTPA nije zbog novca
Foto: Profimedia

Čovek koji je 1972. godine zajedno sa Džekom Kramerom i Klifom Drisdejlom oformio krovnu tenisku organizaciju u muškom tenisu, osvrnuo se na godinu dana od osnivanja PTPA.

Poznato je da iza nove organizacije stoje Novak Đoković i Vasek Pospišil i da im je cilj da obezbede bolje uslove za igrače, posebno one niže rangirane.

U tekstu za "Sport Ilustrejtid", Del je rekao da Novak Đoković nije osnovao PTPA da bi zaradio.

"Đoković ovo sigurno ne radi za sebe. Nije mu potreban novac, jer ima više od 151 milion dolara zarade na terenu, a da ne spominjemo ostale prihode", kaže Del.

On je nekada igrao četvrtfinale na US Openu. Poznat je i po karijeri u sportskom menadmentu jer je predstavljao igrače poput Artura Eša, Stena Smita, Džimija Konorsa i Ivana Lendla.

Del kaže da Novaku usred trke za kalendarskim grend slemom nije trebalo da se bavi interesima PTPA.

"Njemu nije potrebno uznemiravanje. Niko ga ne bi okrivio da se izmakao i pustio Pospišila da izvrši teške poslove dok se bavio jednim od najsvetijih podviga u tenisu, nečemu što nije ostvareno više od pola veka, osvajanju Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena", zaključio je Del.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve