Nova vest
Tenis

Sreda, 08.09.2021.

19:00

Putem šampiona uz Novaka Đokovića

Novak Đoković Fondacija je održala u Beogradu prvu u nizu od četiri uvodne radionice za roditelje polaznika „Teniske akademije Novak“

Izvor: B92

Autor:B92

Putem šampiona uz Novaka Đokovića
Foto: NDF

Program "Putem Šampiona" je nastao u želji da se pruži podrška i razumevanje roditeljima dece danas malih, a sutra velikih šampiona i asova sporta. Namenjen je roditeljima ne samo polaznika Akademije koji se bave tenisom , već i dece koja treniraju ostale sportove – u Srbiji i na međunarodnom nivou.

Neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja podeliće sa polaznicima radionica svoje znanje, iskustvo i pouke koje su izvukli iz svog puta ka šampionskom postolju. Zvanični partneri programa u Srbiji su renomirane kompanije Motorola i Lacoste.

“Uvereni smo da sve što kroz ovaj program budemo podelili sa roditeljima može u mnogo čemu da im pomogne u ključnim tačkama i pri donošenju odluka tokom procesa odrastanja njihove dece kroz sport, i pruži pravu podršku koja je deci neophodna!” ističe Ana Jovanović, autorka programa “Putem šampiona” povodom početka programa.

“Kao fondacija najboljeg tenisera i sportiste sveta, verujemo da je važno pratiti svoje snove, kao i da je sport - pre svega - prava osnova za razvoj dece u zdrave, srećne i uspešne mlade ljude, koju god profesiju izabrali,” kaže Maja Kremić, direktorka “Novak Đoković Fondacije”.

Radionice će biti organizovane redovno za roditelje dece-polaznika “Teniske akademije Novak” a u perspektivi i za one koji svoju decu podržavaju i prate na njihovom sportskom putu od malih nogu i širom Srbije i sveta. Početne četiri radionice će prethoditi velikom javnom panelu koji će biti održan tokom septembra, na kojem se očekuje učešće nekih od najslavnijih imena naše i svetske sportske trenerske profesije – kao i Novaka Đokovića lično.

Program „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije, predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi. Prepoznat i podržan od strane sve većeg broja eminentnih stručnjaka iz oblasti sporta, sportske psihologije i zdravlja – ovaj projekat će nastaviti da na ovaj i druge načine unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i da važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve