Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.08.2021.

08:05

Nadal: Sve je u tome da se dobiju ovako teški mečevi

Rafael Nadal je zabeležio prvu pobedu posle poraza u polufinalu Rolan Garosa u junu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Sve je u tome da se dobiju ovako teški mečevi
Foto: Profimedia

Španski teniser je morao da igra taj-brejk trećeg seta, ali ipak je uspeo da pobedio Džeksa Soka, 6:2, 4:6, 7:6 (1) i plasira se u treće kolo turnira u Vašingtonu.

Posle više od mesec i po dana pauze, Španac se prilično mučio i kaže da još nije sasvim spreman.

"Meč nije bio lak. Počeo sam previše da se mučim. Svestan sam da neće biti lako vratiti se posle povrede stopala i pauze.Ipak, tu sam. U stanju sam da igram naredni meč, to su dobre vesti", kaže Španac.

Njemu je ovo debi na Siti openu.

"Potrebni su vam mečevi poput ovoga da biste bili spremniji posle mesec dana bez turnira. Sve to je deo procesa, znam kako to ide. Mnogo puta sam prošao u karijeri kroz ovu stvar. Nije nešto što me brine. Sve je u tome da se ovakvi mečevi dobiju. To vam pomaže da budete bolji. Ako sam u stanju da napredujem što se tiče stopala, ostalo će doći postepeno", dodao je Nadal.

Kaže i da je posebno impresioniran igrom nekada osmog, sada 192. igrača sveta.

"Istina je da je imao nekoliko povreda, sa tim je uvek teško. Uz to, mnogo mlađih, pobeda glavnih igrača je na sceni. Nije lako boriti se sa njima. Mlađi su, dobri, spremni da igraju koliko god nedelja je potrebno. Viđao sam ga kako igra bolje nego u nekoliko poslednjih sezona, nema dileme. Srećan sam što se vratio, želim mu sve najbolje".

Naredni protivnik bivšeg broja jedan je 14. nosilac, Južnoafrikanac Lojd Heris.

"Dosta sam odmarao. Možda sad nije momenat za odmor, već da nastavim. Nije trenutak da previše treniram jer sam odigrao meč od tri sata, tako da treba da budem spreman. Imaću samo kraće zagrevanje kako bih se spremio za meč, imam teškog protivnika. Videćemo. Sutra je novi dan, još jedna prilika da igram pred ovom divnom publikom. Želim ponovo to iskustvo", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d