Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.08.2021.

19:00

"Rafa može da pobedi Novaka u Njujorku"

Rafael Nadal je spreman za povratak turnirima posle pauze od mesec i po dana.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Tako barem tvrdi jedan od njegovih najbližih saradnika, Francisko Rođ, koji usput tvrdi da će Španac biti velika prepreka Novaku Đokoviću na poslednjem grend slemu sezone, u Njujorku.

Novak Đoković je ostao bez medalje na Olimpijskim igrama, a pojavio se problem i pred US Open.

Srpski teniser je poručio da "nije samo rame problem, već da ga je sve bolelo", te da postoje i druge stvari koje mora da reši pre odlaska u Njujork.

Turnir na Flašing mediuzu počinje 30. avgusta i traje do 13. septembra, a Novak će dotle pokušati da se odmori i oporavi.

S druge strane, Rafael Nadal od ponedeljka predvodi grupu tenisera koja će igrati na Siti openu u Vašingtonu.

Španac je prvi nosilac i veliki favorit za titulu, a trener Fransicko Rođ je ubeđen da je to uvod za uspešan kraj serije na grend slemu u Njujorku.

"Rafa nije igrao dugo i nije mu lako zbog toga. Trenira odlično, u celini, nalazi se u veoma dobroj formi. Mislim da može da pobedi Novaka Đokovića na US Openu", rekao je Rođ.

Direktor Siti opena, Mark Ejn, oduševljen je dolaskom Španca na ovaj turnir.

"Neopisivo je da je Rafa odabrao da igra baš kod nas u Vašingtonu. Nivo interesovanja za događaj je neprevaziđen u pet decenija našeg postojanja. Ceo grad bruji o tome, cela zajednica je uzbuđena. Karte su prodate za minut pošto su puštene u prodaju. I to dodatnog kontigenta što je bilo, planulo je. Imamo listu čekanja od još 15.000 ljudi koji žele da dođu. Sve to ukazuje kakav je nivo interesovanja da po prvi put vide ikonu ovog sporta na našem turniru", rekao je Ejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve