"Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem"

Direktor teniskih turnira u Beogradu Đorđe Đoković govorio je o raznim temama.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
foto: TC Novak
foto: TC Novak

Najbolji teniser svih vremena, srpska sportska ikona Novak Đoković nalazi se u četvrtfinalu singla i miksa na Olimpijskim igrama u Tokiju gde juriša na dva zlata, time i na tri olimpijske medalje u svojoj kolekciji, prvu je iskovao 2008. u Pekingu (bronza, singl).

Uz njega je brat Marko koji je teniski trener, dok je treći i ujedno najmlađi Đorđe ove nedelje direktor WTA turnira Belgrade Ladies Opena 2021. i glavni nosilac organizacije.

"Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem, boljem, da smo uvek maksimalno motivisani, radni, vredni, požrtvovani, iskreni, operativni...takav je i on i najveći u svom poslu. Uvek smo imali zadatak, dnevni i neki koji zahteva duži period i na njemu predano radili, stizali do ciljeva i odmah nakon toga razmišljali i o sledećem. Život je tu da ga ispunimo časnim, sopstvenim ostvarenjima koji će doneti opšte dobro, samim tim svi ćemo biti srećni i kroz životi ići raširenih krila. I dok nas naš Novak ponosno predstavlja na Olimpijskim igrama u Tokiju, svakodnevno nam donosi novu radost i mi predano radimo na organizaciji još jednog velikog i sjajnog takmičenja kojim ćemo zaokružiti ovu sezonu velikih događaja na našim terenima, u našem Beogradu“", sa ponosom ističe Đorđe Đoković. S obzirom da je pandemija koronavirusa i dalje u toku, trebalo je mnogo hrabrosti, da se napravi pravi poduhvat i organizuju dva ATP i dva WTA turnira u glavnom gradu Srbije, kao i jedan muški čelendžer i to sve u toku od tri meseca, na otvorenom, na šljaci koja je uvek zahtevna, u skladu sa svim epidemiološkim pravilima i merama koje je propisala Vlada Republike Srbije. I uspelo je.

"I hrabrost i vizija. Organizacija ovih turnira je bio svojevrstan izazov. Za mene, za sve nas u organizaciji, za grad, ljubitelje tenisa. Želeo sam da pokažem da u Beogradu za kratko vreme, u sred pandemije, može da se napravi događaj, a mi smo ih napravili čak pet. Sve se može kada se hoće, sa velikim radom, idejom i posvećenošću".

Da li je lakše bilo organizovati ovonedeljni WTA turnir nakon četiri takmičenja koja su bila u aprilu i maju 2021.

I lakše je, i nije. Jer, sada treba održati reputaciju, ponoviti sve ono što je bilo dobro, ali i neke stvari još unaprediti, podići na viši nivo. Ja nikada nisam i neću biti zadovoljan postignutim. Želim uvek više i bolje i samo takvim stavom se može ići dalje i opstati”.

Kroz organizaciju pet vrhunskih profesionalnih turnira na terenima TC Novak domaće snage tenisa imale su priliku da kod kuće steknu nova iskstva i uzmu nove bodove. Da li je budućnost tenisa u Beogradu i Srbiji na uzlaznoj putanji?

"U Srbiji ima zaista mnogo talenata. Kroz organizaciju ovih turnira našim mladim i perspektivnim teniserima pružamo priliku da se ogledaju u jakoj konkurenciji, stiču iskustvo, unapređuju svoju igru. Jer, samo učešćem na turnirima igrači i igračice se kale i što je najvažnije, kroz jake turnire unapređuju svoju igru, dolaze do preko potrebnih ATP i WTA bodova. Nadam se da ćemo i na kraju Belgrade Ladies Opena imati našeg, domaćeg pobednika, to bi bila kruna našeg ovogodišnjeg rada”.

Pet profesionalnih teniskih turnira u tako kratkom vremenskom periodu je nezamislivo i u nekim mnogo većim zemljama sa razvijenijim ekonomijama.

"Da, ali mi posedujemo kvalitet koji nosi prevagu, a to je naša čuvena srpska hrabrost. Idemo dalje u nove pobede” samouvereno je zaključio Đorđe Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.