Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.07.2021.

10:30

Ivanišević u Kući slavnih FOTO

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević primljen je u Kuću slavnih.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Ovaj 49-godišnji Splićanin je na svečanosti u Njuportu uvršten zajedno sa Končitom Martines, šampionkom Vimbldona iz 1994. godine.

Pored njih dvoje, iz generacije 2021. tu čast su dobile i "Originalnih 9", predvođene Bili Džin King, koje su bile pionirke u borbi za izjednačavanje tenisera i teniserki.

"Pre 42 godine sam započeo ovo putovanje iz malog grada Splita u Hrvatskoj i danas će ono završiti u Njuportu. Na tom putu moram zahvaliti nekim ljudima, s kojima sam prošao kroz dobre i loše trenutke, kroz uspone i padove", rekao je Ivanišević pre nego što je nabrojao imena važnih ljudi za njega:

"Laci Kačer, Mek Ercegović, Zoran Ilić, Niki Pilić, Boško Čavka, Mario Tudor, Vedran Martić i, za mene najvažniji, Bob Bret koji više nije s nama, ali ponosan na mene tamo gore."

Zahvalio se i igračima sa kojima se susretao na Turu.

"Neki od njih su mi uništili život. Umalo. Svi su me učinili boljim igračem i zbog njih sam danas ovde", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve