Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.06.2021.

09:05

"Pobeda nad Federerom? Nestvarno!"

Feliks Ože-Alijasim ostvario je u sredu pobedu koju će dugo pamtiti.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

U osmini finala turnira u Haleu pobedio je Rodžera Federera, 4:6, 6:3, 6:2.

Kanađanin, koji je tačno 19 godina mlađi od Švajcarca (slave rođendan istog dana, 8. avgusta), bio je oduševljen posle odlične partije.

"Sjajna, sjajna pobeda. Nisam je očekivao. Ušao samu meč sa željom da pobedim, ali Rodžer je bio moj idol dok sam odrastao tako da je bila velika čast igrati protiv njega pre nego što se povuče. Pobediti ga je nešto nestvarno, dugo ću ovo pamtiti. Veliki trenutak za mene i nadam se da ću ovako nastaviti", rekao je mladi teniser.

Kanađanin je rekao da je velika stvar uopšte to što je dobio priliku da se sastane sa Federerom.

"Oduvek sam mislio da će se on povući kada ja budem počeo da igram. On je uveliko osvajao grend slemove kada sam ja imao pet godina, tako da nikada nisam očekivao da ćemo igrati jedan protiv drugog. Želeo sam da budem profesionalac jednog dana, ali nisam verovao da ću stići do ovog nivoa. Deliti isti teren sa njim i pobeditiga, to je velika čast za mene", dodao je Ože-Alijasim.

Njegov protivnik u četvrtfinlu je Markos Giron koji je pobedio Jana-Lenarda Štrufa iz Nemačke sa 6:7 (1), 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve