Đoković: Mogu da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi

Spuštanjem zavese na Beograd open završen je jedan više nego uspešan ciklus turnira ovog proleća u Beogradu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Četiri turnira za nešto više od mesec dana, odlične ocene za organizaciju, sve je to bio razlog da Novak Đoković, uz osvojen trofej na kraju, teniski kompleks na Dorćolu napusti sa velikim osmehom na licu.

Postoji ideja i želja da ovaj grad dobije turnir veće kategorije ATP 500 i Novak je posle pobed nad Molčanom u finalu rekao kako će svi u organizaciji nastaviti da teže tome.

"Ocene su odlične. To je zaista tako, pristrasan sam jer je moj mlađi brat direktor turnira, ali mi je sjajne utiske preneo pre svih Džeri Armstrong, koji je tu ispred ATP. Za mesec dana tenisa, dao je ocenu deset od deset za oba turnira. To su generalne ocene, za organizaciju u celini, za sve. Treba dodati da su se turniri organizovali u kovid protokolima, koji nisu nimalo laki da se ispoštuju. Samo ljudi iz organizacije znaju koliko je bilo izazovno da se svaki zahtev ispoštuje i sama ta ocena je znak koliko su svi dobar posao uradili, da tim najbolje mogućim ocenama završavamo ciklus za ovu godinu. To će nam pomoći i za buduću saradnju. Postoji mogućnost da to bude turnir ATP 500 serije, nadaone tamo godine. Nismo vlasnici licence, to je problem. Želimo svi, ja lično, TSS, svi kolektivno, Srbija, da kupimo licencu, ali to još nije moguće. Za sada, malo smo kao čardak ni na nebu ni na zemlji, ali radimo kao da je naša licenca, želimo da ostavimo dobar utisak. Što se tiče WTA, licencu smo imali samo za ovu godinu, za sledeću već ne znam. Jako je komplikovano. Nije lako reći, hoću ove nedelje turnir. Mirate videti šta je slobodno u rasporedu pa da se prilagodite tome. Postoji velika verovatnoća da će ATP dodeliti uvećavanje kategorije ovoj licenci", otkrio je Novak.

Novak je posle deset godina ponovo osvojio pehar u rodnom gradu, pa je upitan da uporedi sebe iz tog perioda i sada.

"Kada sam osvojio turnir 2011. bio sam u sjajnoj formi. Vezao sam mnogo pobeda zaredom, bio sam deset godina mlađi, životne okolnosti bile su drugačije. Sada sam otac dvoje dece. Ne mogu da poredim životne okolnosti. Iskustvo je danas više na mojoj strani, ali drugačije je kad si deset godina mlađi, u tom nekom naletu i seriji pobeda i kada si igrao tenis života. Ipak, igrao sam i ove nedelje jako dobro", dodao je Novak.

Đoković je dodao i da je tokom nedelje odradio veliki deo zadataka pred Rolan Garos. Rekao je i šta mu je bilo najvažnije.

"Osećam se ponosno i zadovoljno što smo imali ovakav turnir i što sam to krunisao peharom i atmosferom koja je bila izvanredna. To sam priželjkivao, zato sam izabrao mogućnost da igram ovde, jer sam čuo da ima šanse da bude publike. Na početku nije bilo potvrđeno ništa, tek pre nekoliko dana smo dobili dozvolu za polufinale i finale. Bio je predivan osećaj, tako sam želeo da bude. To što sam danas doživeo daje mi energiju Pariz. U igračkom smislu, zadovoljan sam kako je prošla nedelja. Iskoristio sam je da budem sa porodicom. U Parizu ću biti zatvoren, ali spreman sam. Nadam se da ću doživeti vrhunac forme u Parizu", optimista je šampion Melburna.

Još jednom je za kraj prokomentarisao i žreb na grend slemu u Parizu i činjenicu da sa Rafom ima bolji skor kad igra pre finala.

"Jeste, nadajmo se da će do to tog polufinala i doći. Dug je put do tog meča. Znam da svi to priželjkuju, kao i četvrtfinale sa Federerom. Treba sve to prebroditi. Na žreb ne može da se utiče, ali mogu na usmerenost pažnje ka narednom danu, ka tome da se dovedem u optimalno fizičko i psihičko stanje. Znam da kada sam u tom nekom uravnoteženom stanju, mogu da pobedim bilo koga i na bilo koji podlozi. To sam dokazao u prošlosti, radujem se velikom izazovu u Parizu. Nadamo se najboljem, nisam jedini koji želi trofej i biće izazovno, ali sam spreman", zaključio je šampion Beograd opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.