Nova vest
Tenis

Sreda, 12.05.2021.

18:45

Tim o Federeru: Grend slem, što da ne?

Dominik Tim je uspeo da se plasira u osmi finala Mastersa u Rimu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tim o Federeru: Grend slem, što da ne?
Foto: Profimedia

Austrijanac, koji se posle skoro dva meseca pauze vratio na teren, igraće za plasman u četvrtfinale protiv Italijana Lorenca Sonega.

Dominik je ovih dana u Rimu odgovarao na brojna pitanja, a pitali su ga koliko je tenisu nedostajao Rodžer Federer proteklih meseci.

"Mislim da svima nedostaje kada ne igra, pre svega zbog njegovog stila i načina igre. Mislim da je on sjajan momak. Lepo je kada je na turnirima. Radujem se što ću ga videti na Rolan Garosu i Vimbldonu. On je tako dobar, sa svim tim svojim veštinama, ali ne mislim da mu je problem kada ne igra dugo. Ako je fizički sto odsto, mislim da može da ode duboko na svakom turniru na kojem igra", kaže Tim.

Druga je stvar koliko sada Federer može da pruži na grand slem turnirima.

"Mislim da može da ga osvoji. Što da ne? U spurotnom ne bi ni igrao. On je predobar. Imao je previše uspeha u prošlosti, tako da sam siguran da ne bi igrao da i sam ne misli da može da osvoji turnir. Očekijem, posebno na Vimbldonu, da ode vrlo duboko, ili da igra za titulu", zaključio je austrijski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve