Nova vest
Tenis

Sreda, 05.05.2021.

14:35

Agasi savetuje klince da ne respektuju "veliku trojku"

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Amerikanac Andre Agasi, uveren je da će uskoro doći do smene generacija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Agasi savetuje klince da ne respektuju
Foto: EPA-EFE/Susanna Saez

Agasi, koji je u karijeri osvojio osam grend slem titula, ima savet za igrače koji dolaze, a to je da moraju da pokazuju manje respekta prema igračima "velike trojke".

Agasi ovu tvrdnju potkrepljuje činjenicom da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer na zalasku karijera i zato ohrabruje mlađe igrače da budu drskiji, hrabriji i da više rizikuju.

"Sledeća generacija je na putu. Videli ste to po tome što je Cicipas osvojio Monte Karlo, Medvedev konstantno pritiska, kuca na vrata svih slemova. Vidite Tima, Zvereva. Ovi momci polako shvataju da ne smeju sebi da dozvole da poštuju igrače velike trojke kao ranije", rekao je Amerikanac u jednom podkastu.

On je doduše dodao da ne zna kada je do kompletne smene na vrhu tačnio doći, ali ističe da je to sve izvesnije, što je i prirodno.

"Ovi mlađi igrači moraju da osvajaju velike titule, da sebe guraju na viši nivo. Težak je to zadatak, ne znam kada će do smene doći, ali verujem da smo u procesu da vidimo nekog iz nove generacije da se probije na vrh", dodao je Agasi.

Psihološka strana u celoj priči neće biti zanemarljiva.

"Morate da verujete u uspeh. Daću vam primer. Postao sam profesionalac sa 16 godina, za dve godine sam uspeo da se probijem do top 3, imao sam 18 godina. Slem nisam osvojio sve do 22. godine. To je poguralo i Kurijera, Čenga i Samprasa, jer su videli da sam u vrhu, svi su uspeli da osvoje grend slem pre mene. Čak iako je delovalo da su svi godinama iza mene po evoluciji u njihovim karijerama. Kada jednom neko pokaže da to nije herkulijanski zadatak, da to može da se uradi, ljudi počnu da veruju. Onda vidite kako voz kreće u tom smeru. Ipak, morate da verujete u to", zaključio je Agasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve