Nova vest
Tenis

Utorak, 04.05.2021.

17:10

ITF razočaran povlačenjem domaćinstva Budimpešte

Budimpešta i definitivno neće biti domaćin finala Bili Džin King kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

ITF razočaran povlačenjem domaćinstva Budimpešte
Foto: Profimedia

Glavni grad Mađarske trebalo je da najbolje timove u ovom takmičenju ugosti prošle godine u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa, sve pomereno za april ove godine.

Ni ove godine se takmičenje nije održalo, novi datum biće tek određen, a ITF sada mora da traži i mesto odigravanja, pošto je Budimpešta definitivno odustala od toga.

"Pažljivo smo radili sa Vladom Mađarske i njihovom teniskom asicijacijom da razmotrimo sve opcije i odredimo kasniji datum ove godine. Posle sveg, iznenađeni smo da nas je Teniska asocijacija Mađarske informisala da nije više u stanju da održi turnir u Budimpešti. Imajući u vidu vreme objave, nije nam preostalo ništa drugo nego da raskinemo ugovor sa Mađarskom i potražimo drugo rešenje", rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

On je dodao da će ITF učiniti sve kako bi se finalni turnir ordžao što je pre to moguće.

U novom formatu finala imaćemo 12 timova koji se takmiče za titulu na turniru koji će trajati sedam dana.

Plasman na njega su izborili Francuska, Rusija, Mađarska, Australija, Belorusija, Belgija, SAD, Španija, Slovačka, Češka, Nemačka i Švajcarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve