Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.05.2021.

16:45

Cicipas: Takvo Grend slem finale bi bilo dobro za tenis

Povratak Dominika Tima tenisu je jedna od glavnih tema u "belom sportu" trenutno.

Izvor: MT

Autor: MT

Cicipas: Takvo Grend slem finale bi bilo dobro za tenis
EPA-EFE/WILL OLIVER

Masters u Madridu je počeo, a Austrijanac će svoj prvi duel imati u drugom i to protiv boljeg iz meča Anduhar – Hiron.

O psihičkom stanju je govorio i Stefanos Cicipas, koji veruje da Tim može da se vrati na pređašnji nivo.

"Ne sumnjam u to da je Tim izvor inspiracije za mene. Mislim da kada bih uspeo da osvojim Grend slem, tražio novi cilj. Mislim i da je Dominik sposoban za to. Fizička nelagoda ga je malo pogodila. Proživeo sam to i nije baš lep osećaj. Teško je kada vam telo nešto ne dozvoljava. Siguran sam da ćemo ga ponovo videti kako se bori za važne stvari. Nadal se da možemo da se sretnemo u Grend slem finalu. To bi bilo vrlo dobro za tenis", rekao je Cicipas.

Aleksandar Zverev je, takođe, nedavno kazao da profesionalcima nije lako, te da razume Tima.

"U balonu smo devet meseci. U Roterdamu je bilo trenutaka kada sam poludeo. Po ceo dan smo bili ili u hotelu ili na terenu. Nismo mogli da udišemo svež vazduh. Nismo imali kontakta sa spoljnim svetom. Savršeno razumem Dominika. I ja se borim sa motivacijom. Siguran sam da će se vratiti na najbolji nivo", rekao je Zverev.

Cicipas će u Madridu igrati protiv pobednika duela Taberner – Fonjini, dok će Zverev imati težak ispit – ili Hačanov ili Nišikori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve