Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.05.2021.

18:45

Nadal otkrio koji turnir mu je najkomplikovaniji

Rafael Nadal je uzbuđen pred početak Mastersa u Madridu.

Izvor: MT

Autor: MT

Nadal otkrio koji turnir mu je najkomplikovaniji
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Turnir u prestonici Španije će mu dosta pomoći u pripremi za Rolan Garos, koji je pomeren za nedelju dana i počinje 30. maja.

"Ne vidim veliku razliku u činjenici da se turnir odlaže za nedelju dana. Uvek sam se dobro pripremao za Rolan Garos, čak i prošle sezone koja je bila teška. Ovo odlaganje podjednako pogađa sve. Možda je loše što imamo nedelju dana manje između Rolan Garosa i Vimbldona", rekao je Nadal i dodao:

"Madrid je za mene najkomplikovaniji turnir. Svi to znaju. To je jedan od najemotivnijih turnira zbog činjenice da igram kod kuće. Igraćemo pred publikom. To mi puno znači. Situacija je ovde malo složenija."

Nadal je nedavno trijumfovao u Barseloni i sada će imati novu šansu za trofej u svojoj zemlji.

"Ovo je sjajna prilika da mogu da odigram još jedan sjajan turnir na šljaci. Mogu da osvojim još jednu važnu titulu. To je važno za moje samopouzdanje", istakao je on.

Nadal je Masters u Madridu osvajao četiri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve