Nova vest
Tenis

Subota, 24.04.2021.

21:17

Đoković objasnio zašto je načinio gest palcem

Novak Đoković je poražen u polufinalu Srbija opena od Aslana Karaceva.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković objasnio zašto je načinio gest palcem
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iako su ovakvi porazi bolni, Novak je odmah po završetku poslednjeg poena, podigao palac u znak priznanja ruskom teniseru, kom je ubrzo čestitao na velikoj pobedi.

Karacev je slavio sa 7:5, 4:6, 6:4 posle tri sata i 27 minuta igre.

Upitan kako to da ume tako brzo po završetku meča da se restuje i pokaže koliko ceni protivnika, Novak je rekao da je tako nešto normalno.

"Kad izgubim, mogu da budem ljut samo na sebe, ne na protivnika. Bio je bolji. Osećam da je u redu na kraju meča da čestitam, rukujem se, posebno posle današnjeg meča. Zato sam načinio taj gest palcem, zaslužio je to. Pogađao je kad trebalo. Moram da da se pitam što sam izgubio, ali ko god je pobedio, moram na kraju da mu čestitam", kaže Novak.

Đoković je rekao da mu je drago što je turnir do sada protekao bez ikakvih problema.

"Bila je dobra nedelja, uspešan turnir, nadam se da će biti sutra dobro finale. Nadam se da ću igrati za 4-5 nedelja, ali videćemo. Rolan Garos je cilj, tu želim da igram najbolje. Moram da napredujem, želim da igram bolje nego ovde i u Monte Karlu. Ponekad se i izgubi meč, ali to je sport", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve