Nova vest
Tenis

Sreda, 14.04.2021.

17:30

"Shvatite – Nadal će jednom doći samo na tribine, ne da bi igrao"

Direktor turnira u Akapulku Raul Surutusa govorio je o budućnosti tog takmičenja, ali i nedavnoj "aferi" u vezi sa (ne)dolaskom Rafaela Nadala u Meksiko.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/Jose Mendez

On ističe da se moramo pomiriti sa tim da članovi "velike trojke" uskoro završavaju svoje karijere.

Pročitajte još Nadal ne misli kao Novak: Tužno je...

"Svetski tenis će morati da shvati. Jednog dana će velika trojka otići, tako da moramo da se okrenemo mladima. To su stvari koje moramo da uradimo, jer će Rafa Nadal jednog dana doći u Akapulku samo da bi otišao na tribine i gledao turnir, a ne da bi igrao", rekao je Surutusa.

Surutusa je, kako su preneli svetski mediji, rekao nedavno da nisu mogli da plate Rafaelu Nadalu, koliko je ovaj tražio.

"Oduvek sam bio osoba koja je transparentna i to mi je puno puta pomagalo. To mi je donelo dobru reputaciju. Da, bilo mi je teško, ali nemojte misliti da nisam spavao. Razgovarao sam sa kim sam morao da razgovaram. Gotovo je."

Nadal je Akapulko otkazao zbog povrede leđa, a onda je u međuvremenu stigao poziv od organizatora u Dubaiju, koji se igra u isto vreme. Nadal je i njih morao da odbije.

"I ja bih učinio isto što i Salah Talak, direktor Dubaija. Dobro je što je pokušao. Mislim, ako Rafa ne ide u Akapulko, zašto da ne? Video sam da su dobro prošli."

Kada bi mu stavili prazan papir na koji bi trebalo da upiše igrača/e koje bi želeo na turniru, Surutusa je jasan:

"Rafa i Rodžer. Rafa iz ljubavi, jer je momak uvek bio sjajan prema nama. A Rodžera jer nikada nije došao", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve