Nova vest
Tenis

Sreda, 14.04.2021.

16:50

Đoković otkrio čime ga je Siner impresionirao

Novak Đoković nahvalio je mladog Janika Sinera, nakon duela u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković otkrio čime ga je Siner impresionirao
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Osvajač Australijan opena je slavio rezultatski lako sa 6:4, 6:2 posle 96 minuta igre.

Ipak, nije bilo tako jednostavno da se pobedi Italijan, koji je nedavno igrao finale Majamija.

"Veoma je talentovan. Već se etablirao, podigao nivo igre, igrajući finale Mastersa, osvajajući nekoliko turnira. Mislim da me najviše impresionira njegov profesionalizam, posvećenost svakodnevnim rutinama koje mora da podnese kako bi bio na ovom nivou. Mislim da je to razlog kontinuiteta rezultata. Za mladog igrača, poput njega, ono što bismo očekivali da vidimo jeste tu i tamo par dobrih nedelja, ali postojanost izostaje dok mladi igrač ne sazri", rekao je Đoković.

Siner se očigledno razlikuje od svojih vršnjaka.

"Sa njim je drugačije. Zaista dobar način razmišljanja ima. Izgleda zrelo za svoje godine. Ima dobar tempo, tera vas da mnogo trčite. Sviđa mi se njegova igra. Mislim da je svestran. Može da igra podjednako dobro na svim podlogama, što je i pokazao", dodao je on.

Sinerov trener je Rikardo Pjati, koji je davno sarađivao i sa Novakom.

"Uvek postoji nešto što može da poboljša, ali on je u dobrim rukama. Rikardo je neko koga vrlo dobro poznajem. Bio mi je trener dok sam bio mlađi, njegovih godina, tako... Svakako mu želim sve najbolje. Siguran sam da je svetla budućnost pred njim", zaključio je Novak.

Novakov naredni rival je Danijel Evans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve