Nova vest
Tenis

Sreda, 14.04.2021.

14:29

Novak: Odlična pobeda posle pauze

Novak Đoković je izdržao izazov na startu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Odlična pobeda posle pauze
Foto: Profimedia

Šampion Australijan opena je bez većih problema nadigrao 19-godišnjeg Italijana Janika Sinera u dva seta, 6:4, 6:2.

Meč je trajao 96 minuta i svetski broj jedan je pokazao da je u veoma dobroj formi na startu sezone na šljaci.

"Ovo je odlična pobeda posle skoro nekoliko meseci bez zvaničnog meča. Lepo je vratiti se takmičarskom tenisu", rekao je Novak po završetku meča..

Kaže da je bio zadovoljan nivoom igre posle duge pauze.

"Početkom meča, dok su se stvari malo sklopile i smirile bilo je potrebno neko vreme da užem u ritam i pronađem pravi tempo igre. Janik je u izvanrednoj formi, igrao je finale Majamija, osvojio jedan turnir u Australiji. Znao sam da će biti veliki izazov, ali uspeo sam da odigram pravi tenis u pravo vreme i da prebrodim prvu prepreku", dodao je Novak.

On je u Monte Karlu praktično na svom terenu.

"Koristim ovaj klub kao bazu za treninge skoro 15 godina , osećam se kao da igram kao kod kuće. Meč je bio borben, bio je to veliki izazov za mene. Morao sam da nađem prave udarce u pravom trenutku. Janik udara svitspotom udara na svakoj podlozi, to je dokazao više puta, On je budućnost, možda je bolje da kažem već sadašnjost našeg sporta. Igrao je finale mastersa, ima jake udarce i već se probio u profesionalnom tenisu", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve