Nova vest
Tenis

Sreda, 14.04.2021.

08:40

Evans: Imaćemo drugačiji Vimbldon

Dan Evans je na startu Mastersa u Monte Karlu bio bolji od našeg Dušana Lajovića, a onda je rekao da ćemo ove godine imati znatno drugačiji Vimbldon.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Evans: Imaćemo drugačiji Vimbldon
Foto: Profimedia

Zanimljivo je da Britanac pre ovog duela četiri godine nije dobio meč na šljaci i otuda je njegova radost zbog pobede bila veća.

U Monte Karlu se dosta priča o koronavirusu, pošto je drugi teniser sveta, Danil Medvedev bio prinuđen da se povuče jer je bio pozitivan na testiranju.

Danil je još u Australiji rekao da ako može da bira, nije od onih koji bi da se vakcinišu, za razliku od Evansa.

"Mogu da pričam samo u svoje ime. Definitivno imam na umu da se vakcinišem ako budem u mogućnosti. Slomilo bi mi se srce da budem pozitivan na testu pred Vimbldon. Zato je važno držati se protokola. Ako se neko zarazi, to može sve da uništi, ako je samo jedan pozitivan, virus brzo može da se proširi. Gledajući kakve su scene ovih dana bile u Engleskoj, nemam nameru da se socijalizujem u skorije vreme", priznao je Evans.

Sa Vimbldona su poručili da će ove godine svi igrači morati da budu u hotelima u bezbednosnom 'mehuru'.

"Ne vidim da bi trebalo da ima bilo kakvih izuzetaka zbog nacionalnosti, zar ne? Nisam čuo da ih ima i s pravom. Ako je to potrebno da bi se igralo tamo, onda je u redu. Ne bih imao problem ni da neki od igrača sa vrha budu privilegovani, kao prošli šampioni, da mogu da ostanu u kućama. Mislim da bi onda od njih bilo razumno da ne izlaze u restorane na večeru. Biće to drugačiji Vimbldon, zar ne. Ne znam šta da očekujem, ali se nadam da će uraditi dobar posao", zaključio je britanski teniser.

Njega u drugom kolu očekuje duel sa šampionom Majamija, Hubertom Hurkačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve