Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.04.2021.

13:30

Srbija u Dejvis kup finalu u grupi u Insbruku

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je da će finalni turnir Dejvis kupa osim u Madridu biti odražan i u Torinu i Insbruku.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija u Dejvis kup finalu u grupi u Insbruku
Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Finalni turnir će trajati 11 dana, umesto sedam kako je prvobitno predviđeno, a sve promene dogovorili su ITF i generalni sponzor, kompanija "Kosmos Tenis".

Ova kompanija je uložila tri milijarde dolara u Dejvis kup za ugovor koji će trajati 25 godina.

Svaki grad domaćin će ugostiti po dve grupe od ukupno šest.

Madrid će biti domaćin dva četvrtfinala, a Insbruk i Torino po jednog. Takođe, polufinale i finale biće u Madridu.

"Veoma smo uzbuđeni što imamo priliku da finale Dejvis kupa dovedemo i u Insbruk i Torino. Oba grada su dali impresivne ponude. Ne nude samo jedinstven ugođaj i iskustvo za igrače i navijače, već i mere koji je učiniti da svi budu sigurni i bezbedni", izjavio je direktor Dejvis kup finala, Albert Kosta.

Prvo finale po novom formatu odigrano je 2019. godine i titulu je osvojila Španija, dok se prošle godine nije igralo zbog pandemije koronavirusa.

Osamnaest timova biće podeljeno u šest grupa od po tri tima, Srbija je u F grupi sa Nemačkom i Austrijom i mečevi će se u toj i C grupi igrati u Insbruku.

Takmičenje počinje 25. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve