Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.04.2021.

16:21

Selekcije Srbije i Kanade u Pegaz "mehuru"

Bili Džin King kup selekcije Srbije i Kanade kompletirale su timove i od u punim sastavima nalaze se u "mehuru" u holidej rizortu Pegaz u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: B92

Autor:B92

Selekcije Srbije i Kanade u Pegaz
Foto: TSS/NM

Odmah po ulasku u hotel svi članovi timova su testirani (PCR), jedino kretanje oba tima sve do kraja takmičenja su hotel i hala.

Prvi treninzi kreću u ponedeljak 12. aprila u Kraljevu, u Sportskoj hali Ibar, gde će 16. i 17. aprila 2021. biti odigran meč plej of-a za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. godinu.

Selektori obe selekcije, srpske Dušan Vemić i kanadske Hajdi El Tabah odlučili su se za sledeće sastave timova koji će izaći na terenu u Kraljevu u predstojećem susretu Bili Džin King kupa.

Bili Džin King kup tim Srbije čine: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi, 57. u dublu), Olga Danilović (158 WTA singl, 276 dubl), Aleksandra Krunić (221 WTA singl, 56 dubl), Ivana Jorović (237 WTA singl) i 16- godišnja Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste).

Bili Džin King kup tim Kanade:Lejla Fernandez (WTA singl rang 72, dubl 151), Rebeka Marino (WTA singl 223, dubl 571), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (WTA singl rang 426).

"Prvi put smo u ovakvoj poziciji da ćemo dva dana biti u hotelu, bez da odmah po dolasku u hotel idemo i do hale na prvi trening. To je uvek, bez izuzetka do sada bila praksa, nakon što se smestimo u hotel i ručamo odmah se ide do hale da se oproba teren. Situacija sa virusom korona promenila je ceo svet, pa i našu sportsku priču, svi smo u situaciji prolagođavanja novim merama i tako je svima. Iako će mnogi da pomisle, pa njima je dosadno dva dana zatvoreni u hotelu, ipak nije tako, obaveza uvek ima, igračice rade kondiciju, svako ima svoj zadatak u timu i vredni smo", kaže selektor našeg tima Dušan Vemić.

On kaže da ovakva situacija ima i dobrih strana.

"Dobra strana ovog 'mehura' je ta da smo zajedno i da imamo vremena da se nakog dugog perioda vidimo, ispričamo, razmenimo mišljenja, iskustva u ovom novom vremenu. Uvek nešto na izgled teško ima i onu dobru stranu priče, pa tako i ovaj naš 'mehur'. Svi smo na okupu, zdravi, testirani po prvi put i negativni, slede još dva testa u toku ove takmičarske nedelje. Ulazimo u prve treninge koji su na programu u ponedeljak, čili, vedri i spremni da damo sve od sebe da se maksimalno spremimo za meč sa Kanadom", rekao je Vemić.

Žreb je u četvrtak u podne u Sportskoj hali Ibar na terenu. Mečevi su u petak i subotu.

Prvog dana takmičenja, 16. aprila, igraju se dva singl meča (prvi počinje u 14 časova, po završetku prvog sledi drugi singl meč), drugog dana takmičenja (17. april) igraju se dva singl meča i dubl susret, prvi singl počinje u 11 časova, zatim sledi drugi singl nakon kojeg sledi i dubl meč).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve