Nova vest
Tenis

Petak, 09.04.2021.

16:45

"Ministarka sporta Francuske je užasna, donosi loše odluke"

Francuska teniserka Aliz Korne nije zadovoljna odlukom Ministarstva sporta Francuske i Rolan Garosa da pomere početak drugog grend slema sezone.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Korne, koja je trenutno na 59. mestu WTA liste, posebno je nezadovoljna odlukama ministarke Roksane Maraćineanu.

Aliz je odluku Rolan Garosa nazvala sebičnom i poručila da će to izazvati brojne probleme drugim turnirima i pre svega igračima i igračicama.

"Neka to bude među nama, ali naša ministarka sporta je užasna. Izvinte što moram tako da kažem", izjavila je Korne za Tenis Čenel.

Onda je pojasnila o čemu se radi.

"Nemam ništa lično protiv nje, ali ona je neko ko stalno donosi loše odluke za sport, kao da je uopšte ne interesuje šta radi. I znam da sve to dolazi od Vlade, u to sam sigurna. Moguće je i da dolazi od samog turnira jer sam čula da misle da će imati više ljudi na turniru ako pomere za nedelju dana", kaže Korne.

Ona je dodala i da ne zna kako će na sve reagovati čelnici drugih takmičenja, ali da tumbanje kalendara usred sezone nije dobra stvar.

"I dalje mislim da je ta odluka prilično sebična, samo će se napraviti dodatni problemi sa kalendarom zbog ovog odlaganja", zaključila je Korne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve